Σταθμοί μέτρησης και ειδοποίησης με αποστολή SMS

Πλοήγηση στο blog
Σταθμοί μέτρησης και ειδοποίησης με αποστολή SMS

Οι σταθμοί SMS παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη μέτρηση και τον έλεγχο πολλών σημαντικών παραγόντων όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η βροχόπτωση, η άρδευση των καλλιεργειών, η έγκαιρη ειδοποίηση για παγετό κλπ. από το κινητό τηλέφωνο.Ο χρήστης λαμβάνει τις τιμές μέτρησης "πάντα σε πραγματικό χρόνο" με την υψηλότερη ακρίβεια και την ελάχιστη ...

Οι σταθμοί SMS παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη μέτρηση και τον έλεγχο πολλών σημαντικών παραγόντων όπως η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η βροχόπτωση, η άρδευση των καλλιεργειών, η έγκαιρη ειδοποίηση για παγετό κλπ. από το κινητό τηλέφωνο.Ο χρήστης λαμβάνει τις τιμές μέτρησης "πάντα σε πραγματικό χρόνο" με την υψηλότερη ακρίβεια και την ελάχιστη προσπάθεια.

Μόνο ένα κινητό τηλέφωνο είναι απαραίτητο για να ανακτήσει ο χρήστης τις τρέχουσες τιμές μέτρησης, τα μηνύματα προειδοποίησης με βάση τα κατώτατα όρια τα οποία έχουν ρυθμιστεί από τον ίδιο ή να ενεργοποιήσει το εσωτερικό ρελέ. Η επικοινωνία του σταθμού γίνεται μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) και δεν γίνεται καταγραφή των δεδομένων (με εξαίρεση το βροχόμετρο).

Είναι η ιδανική λύση για την απευθείας συλλογή των δεδομένων όταν αυτή είναι δύσκολη εξαιτίας: της απόστασης, των διάσπαρτων ή των πολλαπλών θέσεων καλλιέργειας, τον έλεγχο δυναμικά μεταβαλλόμενων παραμέτρων (όπως η θερμοκρασία), τη γρήγορη αντίδραση που απαιτείται σε καταστάσεις συναγερμού (όπως για τη προστασία από το παγετό).

Αρχή Λειτουργίας

Το σύστημα αποτελείται από το ηλεκτρονικό μέρος με ενσωματωμένο ένα μόντεμ GSM quad-band προστατευμένο από ένα ΙΡ 67 αδιάβροχο περίβλημα, την κεραία GSM, ένα εσωτερικό ρελέ και τέσσερις θύρες για τους αισθητήρες. Τροφοδοσία με τυπική μπαταρία αυτοκινήτου 12 V, προαιρετικά και με ηλιακή ενέργεια (κατάλληλο φωτοβολταικό πάνελ). Ακόμη και με την πιο εντατική χρήση μπορεί να λειτουργήσει τουλάχιστον για ένα (1) μήνα συνεχώς με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία αυτοκινήτου. Για την αποστολή των δεδομένων είναι απαραίτητη μια κάρτα SIM και επαρκής κάλυψη του δικτύου στην περιοχή. Ο σταθμός λειτουργεί με όλες τις βασικές κάρτες SIM.

Οι σταθμοί SMS μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα με τρεις επιλογές:

Επιλογή-Ειδοποίηση

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να θέσει ανώτατα ή κατώτατα όρια (πχ.Θερμοκρασία) με το διαθέσιμο λογισμικό. Όταν γίνει υπέρβαση των ορίων το σύστημα στέλνει άμεσα ένα προειδοποιητικό μήνυμα μέσω SMS μέχρι και σε 4 διαφορετικά κινητά τηλέφωνα. Εάν είναι απαραίτητο το μήνυμα μπορεί να επαναληφθεί έως και τέσσερις φορές ή να αποσταλεί με e-mail ή φαξ. Το κείμενο του μηνύματος μπορεί να διαμορφωθεί ελεύθερα. Επιπλέον το σύστημα ενημερώνει για τη λήξη μιας κατάστασης συναγερμού με SMS.

Επιλογή-Πληροφορία

Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ο χρήστης είναι σε θέση να ανακτήσει την κατάσταση όλων των συνδεδεμένων αισθητήρων και του εσωτερικού ρελέ μέσω κινητού τηλεφώνου (password - SMS). 

Επιλογή-Έλεγχος

Ο χρήστης μπορεί να αλλάξει τη κατάσταση του ρελέ όποτε κρίνει απαραίτητο από το κινητό τηλέφωνο (password - SMS). Με την επιλογή αυτή ο διακόπτης μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν λάβει ειδοποίηση υπέρβασης των ορίων.  Συνεπώς, το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτοματοποίηση λειτουργίας των αισθητήρων.

Σημείωση

Κάθε μέλος της ομάδας είναι σε θέση να ανακτήσει πληροφορίες από το σταθμό SMS εάν έχει το κωδικό επικοινωνίας (δεν έχει σημασία από ποιο κινητό τηλέφωνο ζητείτε η λήψη των πληροφοριών).

Ο σταθμός SMS μπορεί να επικοινωνήσει και να λειτουργήσει από πολλά σημεία του κόσμου:

1. Το λογισμικό λειτουργίας διατίθεται σε 7 γλώσσες (DE, EN, FR, IT, ESP, NL και PL).

2. Η ρύθμιση των παραμέτρων  μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου μέσω της σύνδεσης με το μόντεμ.

3. Το κείμενο των μηνυμάτων μπορεί να διαμορφωθεί ελεύθερα.

4. Ο σταθμός είναι εξοπλισμένος με μόντεμ quad-band και η υπηρεσία SMS είναι διαθέσιμη σε όλους τους χώρους που καλύπτονται από την υπηρεσία δεδομένων GSM.

Περισσότερα

Σταθμοί μέτρησης και ειδοποίησης με αποστολή SMS Υπάρχουν 4 προϊόντα.

Προβάλλονται 1 - 4 από 4 αντικείμενα
 • 937,01 € με ΦΠΑ

  Ο σταθμός Agri Frost έχει σχεδιαστεί για τη προστασία από τον παγετό στα φρούτα, τις πρώιμες πατάτες κλπ. Χρησιμοποιούνται αισθητήρες θερμοκρασίας με υψηλή ακρίβεια (± 0,1°C).

  755,65 €


  937,01 € με ΦΠΑ με ΦΠΑ
 • 973,40 € με ΦΠΑ

  Ο σταθμός Agri Temp έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος στη καλλιέργεια της φράουλας, των λαχανικών που καλλιεργούνται σε πλαστικά τούνελ ή κάτω από άλλη κάλυψη στον αγρό.                                                                                     Χρησιμοποιούνται αισθητήρες θερμοκρασίας με υψηλή ακρίβεια (± 0,1°C).

  785,00 €


  973,40 € με ΦΠΑ με ΦΠΑ
 • 1 120,96 € με ΦΠΑ

  Ο σταθμός Agri Η2Ο έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση της άρδευσης σε μακρινά πεδία και μπορεί να συνδυαστεί με διάφορους αισθητήρες μέτρησης της υγρασίας του εδάφους, ανάλογα με το είδος της καλλιέργειας και του συστήματος άρδευσης. Επιπρόσθετα συνίσταται η τοποθέτηση αισθητήρα βροχόπτωσης / ή αισθητήρα διάρκειας της άρδευσης. 

  904,00 €


  1 120,96 € με ΦΠΑ με ΦΠΑ
 • 678,28 € με ΦΠΑ

  Ο Σταθμός Agri Basic όταν συνδεθεί με μια μπαταρία αυτοκινήτου ή ένα Φωτοβολταϊκό 5 W και μία κάρτα SIM είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Οι αισθητήρες που θα συνδεθούν στο Σταθμό μπορούν να επιλεγούν ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Οι προεπιλογές που θα καθοριστούν (όπως τα όρια συναγερμού, νέοι αριθμοί κινητών τηλεφώνων κλπ), μπορούν πολύ...

  547,00 €


  678,28 € με ΦΠΑ με ΦΠΑ
Προβάλλονται 1 - 4 από 4 αντικείμενα